Rólam

 • Gyermekfelügyelet Budapesten

  Gyermekfelügyelet Budapesten

 • Dancs Nikolett vagyok, minősített óvodapedagógus, neveléstudományt végzett szakember, hivatásos babysitter.

  Óvodapedagógusi képesítésemet az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán szereztem 2014 júliusában. 2019-ben tovább folytatva tanulmányaimat, neveléstudományi mesterdiplomára tettem szert segítő-fejlesztő specializáció szakon summa cum laude minősítéssel.

  Alapvégzettségemet megszerezve, illetve ezzel egy időben más-más családnál, illetve egy XVII. kerületi önkormányzati óvodában helyezkedtem el. Későbbiekben volt szerencsém egy három éves kislány fejlődését is állandó jelleggel nyomon követni, azt segíteni.

  Hosszú utat tettem meg odáig, hogy „sajátos” babysitter-i tevékenységbe kezdjek. A közel múlt szerves része volt egy XVI. kerületi magánóvodában eltöltött közel három év, a honlapom okán több médiaszereplés, számos publikáció és szakmai vita, úgy ahogy egyetemen eltöltött újabb két év neveléstudományi mesterszakon. Ez utóbbi kiemelt jelentőséggel bírt a pedagógiai kultúrámra. Későbbiekben további magánóvodai tapasztalatokkal egészítettem ki a tudásom.

  Megtapasztaltam, hogy mi a különbség a gyermekorientált és a célorientált pedagógia között, és milyen veszélyes is a gyermekre az utóbbi megléte.

  Ma már azt is tudom, hogy a nevelő nem csak nevel, hanem nevelt is, a legnagyobb mesterek a gyermekek.

  Az is körvonalazódott számomra, hogy: gyermeknevelést hogyan lehet és kell jobban csinálni, ennek megfelelően alakítottam ki mottómat:

  Célom, hogy Ön és gyermeke számára a lehető legtöbbet adjak önmagamból, hozzájárulhassak családja és gyermeke(i) egészségéhez.